Op een warme zomerdag is het niet prettig om voortdurend in de felle zon te zitten. Daar staat tegenover dat het wel hét seizoen is om in je tuin te zitten. Daarom is het fijn om in de tuin plekken in de schaduw te creëren. Zo kun je toch buiten zijn maar heb je geen last van de zon. Er zijn meerdere manieren waarop je met zonwering schaduw in je tuin kunt creëren. In dit artikel geven we een paar tips.

1: Zonwering

Zonwering is een van de eerste dingen waar je aan denkt bij het maken van schaduwplekken in de tuin. In veel tuinen zie je bijvoorbeeld zonneschermen. Dit is een handige vorm van zonwering, je kunt het scherm eenvoudig in- en uitklappen en het hangt niet in de weg. Bij Inhuis Plaza heb je een ruime keuze op het gebied van zonwering.

2: Overweeg een pergola

Een pergola is misschien wel de meest knusse manier om schaduw in je tuin te creëren. Je kunt de pergola zowel aan je huis als los in de tuin plaatsen. Een pergola zonwering bestaat altijd uit een constructie van stevige balken. Daar kun je bijvoorbeeld een gespannen doen of zonnescherm aan toevoegen. Daar kun je lekker onder in de schaduw zitten.

 

Voor het echte buitengevoel zou je er ook een plant tegenaan kunnen laten groeien. Veel mensen kiezen voor een druif of klimop. Dan krijgt je pergola een groen dak en natuurlijke look, dat past bij de tuin.

3: Kies de juiste begroeiing

Weet je precies hoe de zon draait en wanneer je op welke plek in je tuin schaduw wilt hebben? Dan kun je ook een met begroeiing schaduw maken. Als je er de ruimte voor hebt kan het bijvoorbeeld erg mooi zijn om een boom in je tuin te zetten. Dat is én leuk om tegenaan te kijken én handig tegen de zon. Kies dan wel een boom met veel bladeren.

4: Parasol

Ten vierde mag ook de parasol niet uit het rijtje ontbreken. Het handige van een parasol is dat je hem op meerdere plekken in de tuin neer kunt zetten. Je creëert er een gezellig schaduwplekje mee. De zweefparasol is een luxe versie van de parasol die je eenvoudig kunt bedienen. Ook heb je er bij die versie geen last van dat de paal van de parasol in de weg staat.

5: Doek

Wat je tegenwoordig ook geregeld ziet, is dat mensen een schaduwdoek in hun tuin spannen. De positie van het doek kun je zelf bepalen. Het houdt de zon tegen en de warmte vast. Bovendien heb je schaduwdoeken in allerlei kleuren en maten. Voor iedere tuin zit er wel wat bij. Ze worden ook geregeld voorzien van vrolijke patronen voor een zomerse look in je tuin. Als het gaat waaien is het wel zo verstandig om het doek te demonteren.