Trends in de badkamer 2023

badkamermeubels

We weten al heel lang dat we onze tijd graag in de badkamer doorbrengen. En met een goede reden. Een badkamer is een plek om volledig tot rust te komen. In deze blog hebben we de belangrijkste badkamertrends voor 2023 op een rijtje gezet.

Het is je waarschijnlijk al lang opgevallen: badkamers worden steeds huiselijker, ze hebben nauwelijks iets te maken met de voormalige natte ruimtes en de overgangen tussen woonkamer en badkamer en kunnen soepeler worden ingericht. Grootformaat tegels met een minimalistisch voegpatroon, badkamermeubels met houtstructuur en douches, toiletten of badkuipen met veel comfort horen daarbij. Althans mede door de Corona-pandemie, is je eigen huis een belangrijk middelpunt van het dagelijks leven geworden. Ontspanning, recreatie en een beetje luxe is erg populair.

Kleuren

Achromatisch wit, zwart en grijstinten blijven ook in 2023 in de badkamer aanwezig. Het zijn klassiekers die decennialang modern blijven en gemakkelijk te combineren zijn. Vooral matte kleur afwerkingen zijn tegenwoordig populair.

Ook in badkamers zijn kleuren al lang ingeburgerd. Er is hier echter niet één trendkleur. Alles wat je persoonlijk bevalt is toegestaan. Kranen in koper, roest, goud of zwart zijn momenteel populair. Maar ook producten in geel, rood, blauw of groen blijven trendsetters.

Tegels in de badkamer

Ook in de tegelwereld is er afgelopen jaren veel gebeurd. Talrijke fabrikanten zoals Villeroy en Boch, Flaviker of Agrob Buchtal laten zich bij de ontwikkeling van hun collecties door natuurlijke materialen inspireren. Of het nu gaat om marmer, beton, glanzende metalen oppervlakken of hout: de collecties reproduceren de originelen uit de natuur op een realistische manier. Wie van de industriële stijl houdt, vertrouwt op metro tegels in retrokleuren, die bijvoorbeeld bij Villeroy Boch verkrijgbaar zijn. Ook tegels met organische patronen en delicate kleuren zoals die van Jasba, die doen denken aan art nouveau, zijn populair. Innovatieve coatings zorgen ervoor dat veel tegels gemakkelijk te onderhouden zijn.

Omdat de wens naar individualiteit in de badkamer inmiddels groot is, worden ook tegelformaten steeds diverser. Zo zijn bijvoorbeeld grootformaat tegels populair, waarmee bijzonder uniforme oppervlakken kunnen worden getoverd. Er zijn accenten met decoratieve tegels, die bij bijna elke collectie worden aangeboden. En mozaïektegels zijn standaard in bijna alle collecties.

Duurzaamheid in de badkamer

Duurzaamheid is ook al lang in de badkamer gearriveerd en wordt steeds belangrijker. Gelukkig zijn er tal van oplossingen die ervoor zorgen dat hulpbronnen zoals elektriciteit of water bespaard kunnen worden: waterbesparende douchekoppen of wastafelkranen reguleren het waterverbruik. Bij het toilet kun je tweedelige stortbakken gebruiken om het benodigde volume voor het doorspoelen te bepalen. Het is aangetoond dat douche-wc’s, een slimme combinatie van bidet en toilet, het toiletpapierverbruik verminderen. Duurzame producten zorgen voor een lange levensduur. En via slimme bouwsystemen kunnen verlichting en radiatoren optimaal worden geregeld.

Dit zijn de trends voor het jaar 2023. Zoals je kan lezen zijn veel dingen veranderd in de afgelopen jaren. Ieder jaar komen er weer nieuwe producten bij en verandert de smaak van de consument.

Geplaatst in: Page