Nieuwe woning? Plan een keukenadvies aan huis

Gefeliciteerd! Je krijgt binnenkort de sleutel van je nieuwe huis. Hier wil je de komende jaren in alle rust en plezier wonen. Je bent van plan om van je nieuwe woning je persoonlijke paradijs te maken. Waarschijnlijk heb je vanuit je vorige huis meer dan voldoende huisraad om je al snel thuis te voelen. Als je naar je nieuwe keukenruimte kijkt, begint het te kriebelen. Hier wil je de heerlijkste gerechten bereiden, maar wel in een omgeving die kwaliteit, luxe en gebruiksgemak uitstraalt. Weet je al exact wat je in je keuken nodig hebt? Of zou je gebaat zijn bij een persoonlijk keukenadvies aan huis?

Een keukenadvies aan huis is wel zo efficiënt

Probeer met Pasen of Pinksteren maar eens een meubelboulevard te zoeken. Grote kans dat je lange tijd bezig bent met het zoeken naar een parkeerplek. Hele volksstammen lijken nou net die vrije dagen uit te zoeken om zich te laten inspireren. Gaat dat jou ook lukken, in die drukte? Of zou je het een beter idee vinden als een keukenadviseur bij jou thuis langs zou komen, wanneer het jou uitkomt. Ervaren adviseurs zien in één oogopslag de mogelijkheden van je nieuwe keukenruimte en maken wat vormgeving en kleuren betreft al meteen een verbinding met de rest van je woning. Zo weet je zeker dat je nieuwe keuken ook echt bij je huis past.

Een keukenadvies aan huis – bereid je goed voor

Als je keukenadviseur langs komt, is het wel zo efficiënt als jullie meteen aan de slag kunnen. Dat vergt van jouw kant een beetje voorbereiding, maar dat mag globaal. Denk in elk geval van tevoren na welke apparaten en hoeveel kastruimte je in je nieuwe keuken nodig hebt. Ga ook na of je wil werken met losse apparatuur, of kiest voor een inbouwkeuken. Heb je zelf nog keukenapparatuur of keukengerei waar je geen afstand van wil nemen? Breng het in kaart, zodat je adviseur er rekening mee kan houden. Neem de maten van je keuken op en geef schematisch aan hoe je hem in wil delen. Houd daarbij ook rekening met de werkruimte die jezelf nodig denkt te hebben wanneer je maaltijden aan het bereiden bent.

Een keukenadvies aan huis – bepaal exact wat je nodig hebt

De keukenadviseur laat je alle mogelijkheden zien die voor jouw keuken in aanmerking komen. Een keukenadvies aan huis is maatwerk en uiteindelijk zal je keukenadviseur je een 3D-model van je keuken presenteren. Nu zie je alles precies op de plek waar je het wil hebben en zie je ook of je keuken wel bij de rest van je huis past en of jij je erin thuis voelt. Stap voor stap wordt je nieuwe keuken van een schematische voorstelling tot realiteit.

Welke stappen volgen op je keukenadvies aan huis?

Geef je akkoord, dan wordt alles in bestelling gezet. Je hoeft geen rekening te houden met wisselende levertijden en soms ingrijpende klussen als zelfmontage. De adviseur zorgt dat levering en montage door eigen installateurs gebeurt, op het moment dat alles binnen is. Opruimen hoort ook bij de installatie. Zodat jij meteen van je nieuwe keuken kunt genieten.

Geplaatst in: Page