Wat zijn de oudste telefoonproviders?

De eerste mobiele telefoon werd in 1973 voor het eerste geproduceerd door Martin Cooper. De telefoon is sindsdien steeds populairder geworden onder consumenten. Alleen er waren aan het begin natuurlijk geen telefoonproviders. Het is daarom interessant om in dit artikel te bekijken wat de eerste internetproviders zijn in Nederland. Er waren drie internetproviders die als eerste actief waren. Dit zijn XS4ALL, EuroNet, NLnet BV. Ik ga XS4ALL en EuroNet uitlichten. Deze zijn ten slotte het bekendste en op het moment ook nog actief.

De oudste telefoonprovider

Een van de eerste telefoonproviders is XS4ALL. XS4ALL bestaat al 28 jaar. Sinds 1993 is XS4ALL al actief als telefoonprovider. Dit maakt XS4ALL tot een van de oudste telefoonproviders. XS4ALL was oorspronkelijk opgericht door een aantal hackers die erg handig waren met internet. Op het moment hadden alleen universiteit en overheden toegang tot het internet. De oprichters van XS4ALL waren het hier niet mee eens. Zij richten dus  XS4ALL op zodat iedere consument gebruik kon maken van het internet.  Een aantal jaar vooruit en we komen aan In 1998. KPN heeft het het bedrijf overgenomen, ondanks de overname opereert XS4ALL nog steeds gedeeltelijk onder de eigen vlag. In 2019 is er besloten door KPN dat het merk XS4ALL geïntegreerd wordt bij KPN en dus niet langer gedeeltelijk zelfstandig is.

Ander kanaal, dezelfde kwaliteit

Ook EuroNet bestaat ook nog, het heeft op het moment twee bedrijven in handen. Dit zijn online.nl en Canaal Digitaal. In 1998 kocht France Telecom het bedrijf op. Op het moment van schrijven bestaat EuroNet vooral nog uit Online.nl. Er wordt onder andere internet en TV aangeboden. Online.nl is op het moment een redelijk bekende telefoonprovider. Canaal Digitaal is een  satelliettelevisie provider. Hiernaast is er ook nog de mogelijkheid om een alles in 1 abonnement te nemen van televisie, internet en bellen. Ondanks de verandering van naam en kanaal kan er zeker gezegd worden dat zij kwaliteit leveren.

Oud maar van kwaliteit

28 jaar later en beide bedrijven zijn er nog steeds. Ze hebben wel een aantal veranderingen ondergaan maar, beide bedrijven hebben zich aanpast aan de wensen en behoeftes van de klant op het moment. XS4ALL valt op het moment onder KPN en is ook niet meer zelfstandig. Terwijl EuroNet vooral nog terug te vinden is via de website online.nl. In dit artikel zijn twee van de oudste telefoonproviders besproken. Mocht je alle internetproviders willen vergelijken ga naar de website. Hier kun je overzichtelijk en simpel alle verschillende telefoonproviders vergelijken.